ГЕРБ: Чисто политически ние отдавна сме дали импийчмънт на този президент

09:58, 06 фев 20 / Политика 25 2329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Чисто политически ние отдавна сме дали импийчмънт на този президент". Това каза председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова в ефира на "Тази сутрин" по bTV. Тя поясни, че не се е обсъждала идеята, свързана с процедурата по импийчмънт.

Това е прeзидент, който драматично изживява и представя своята роля. С един драматичен тон се изрекоха апокалиптични слова и внушения към хората без конкретика и факти, а доста факти може да се противопоставят на думите на президента, коментира Стоянова.

Според нея в речта на Румен Радев за свалянето на доврерие от кабинета има призив за сваляне на правителството„Тълкувам го като призив за сваляне на правителството, какво значи да се сложи край, всеки може да каже, че няма реформи, каквито и да са, винаги може да се тълкува, че няма“,  обясни още председателят на бюджетната комисия.

Какво значи разпад на една държава, имаме един от най-високите икономически ръстове в ЕС,най-ниската безработица, ръстове в средните работни заплати. Качеството и стандартът на живот се повишават, но не и както на нас ни се иска, но не може да се каже няма, внушенията на президента се възприемат като чиста монета, без да го сравняват с фактите“, заяви още Менда Стоянова.

Стоянова нарече действията на президента „шизофренични“, понеже той се държал пред японски инвеститори съвсем различно, като наричал страната ни икономически добра дестинация за тях, а в речта си казва, че има разпад на държавата.

Дариткова: Държавният глава преднамерено търси политическа криза

„Президентът се "подхлъзна". Той тръгна в площадната политика. Нормално беше това, защото неговите учители в политиката са Корнелия Нинова и Александър Симов. Той се подхлъзна да говори неща, които са политически, не президентски", коментира  депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред Нова телевизия. 

Ето кой няма да влиза в САЩ заради корупция

Той коментира и темата за българския гражданин, на когото САЩ отнемат правото на виза и влизане в страната. „Посочвайки името на съдия Андон Миталов, американското правителство посочва проблем. Не конкретния човек. Те могат да го лишат от виза по всяко време”, обясни Манев.

Депутатът е категоричен, че трябва да се обърне внимание на това посочване и да не се омаловажава. Според него най-страшното е да не можеш да разчиташ на съда, когато правата ти са засегнати. „Най-страшното е там да има усещане за корупция или факти за такава”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама