Седем дестинации, където е много вероятно да ви ограбят

09:26, 07 фев 20 / Любопитно 25 2478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да си пазите джобовете. Възможно е, докато се снимате пред Колизеума или Лувъра, да останете без телефон, фотоапарат или портфейл. Къде е най-вероятно да ви ограбят? Вижте в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

7. Буенос Айрес, Аржентина

 


Джебчиите в Буенос Айрес имат специален номер. Те ви нацапват с горчица по рамото, все едно ви е изцапала птица, а след това любезен непознат ви предлага да ви почисти. Приемайки този мил жест, трябва да сте наясно, че най-вероятно сте останали без лични вещи.

6. Флоренция, Италия

Скулптурата на Давид на Микеланджело, намираща се в Галерията на Академията във Флоренция, е мястото, където е добре да не се застоявате много, тъй като опитните крадци със сигурност дебнат  чантата ви.

 

Флоренция
iStock/Getty Images

 

5. Париж, Франция

Париж е сред най-посещаваните туристически дестинации и не е изненада, че именно този град е пълен с джебчии. През 2015 г. Айфеловата кула бе затворена за ден, заради стачка на служителите, които поискаха помощ от властите за справяне с проблема. През 2013 г. Лувърът също бе затворен поради същата причина.

8 трика за багажа, които ще улеснят пътуването ви (ВИДЕО)

4. Мадрид, Испания

В Мадрид съществува група крадци, известни като „Босненският клан“. През 2013 г. местната полиция успя да залови четирима представители, при което броят на кражбите намаля с цели 40%. Все пак, ако посещавате Мадрид, имайте предвид, че метрото, музеите и пазарите в града са рай за крадците.

 

3. Прага, Чехия

В Прага джебчиите на ходят в групи, а поотделно. Тук трябва да са по-бдителни на Карловия мост, Карловата улица, както Староместния и Вацлавските площади.


2. Рим, Италия

Министерството на външните работи на Великобритания нарича джобните кражби в Рим „истинска епидемия“. Най-често личните ви вещи могат да изчезнат около Ватикана и Колизеума.

 

1. Барселона, Испания

Според официалната статистика на местните власти в Барселона ежедневно се извършват над 300 кражби. Най-бдителни туристите трябва да бъдат на Съборния и Кралския площад, площада Каталуния и улица Ла Рамбла.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама