Цветанов се срещна с посланик Стюарт Айзенстат и участва в конференция за Близкия изток

10:21, 07 фев 20 / Политика 25 2314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов се срещна с посланик Стюарт Айзенстат, съветник по вътрешната политика на президента Картър, бивш посланик на САЩ в ЕС и заместник държавен секретар в Министерство на финансите на САЩ в администрацията на президента Клинтън, съобщиха от ЕАЦС.

Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

По време на срещата Цветанов представи Евро-атлантическия център за сигурност, като отдели специално внимание на изследванията по политико-военните въпроси, касаещи Близкия изток и произтичащите от това асиметрични заплахи.

Цветанов информира посланик Айзенстат за предстоящото публикуване на Годишния доклад на центъра, в който ще бъдат включени теми, свързани с Близкия изток, Черноморския регион и други.

Цветанов участва в конференция на Атлантическия съвет за инициативата „Три морета“

Посланик Айзенстат прояви силен интерес към бъдещата публикация и заяви, че ще бъде интересно да се види погледа и анализа на българските експерти. Посланик Айзенстат подари на Цветанов своята авторска книга за президентския мандат на Джими Картър.

Цветан Цветанов участва в Конференция по сигурността в Сената на САЩ

След срещата с посланик Айзенстат, която се проведе в Института за международно право в Джорджтаун, Цветанов участва в научна конференция на тема „Близкия изток и предизвикателствата пред сигурността: минали уроци и бъдещо развитие“, в която посланикът беше основен говорител. В рамките на събитието, бе направен подробен преглед на силите и регионалната среда за сигурност, включително и по отношение на конфликта в Сирия и ролята на чуждестранните фактори в него, взаимоотношенията Иран – Ирак – САЩ в контекста на събитията от последния месец, както и представения преди няколко дни от президента Тръмп американски план за решаване на израелско-палестинския конфликт.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама