Германия се готви за бурята Сабине

17:33, 08 фев 20 / Свят 25 2876 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германия се готви за буря, която вероятно ще я държи в плен в продължение на два дни. Според прогнозите стихията ще връхлети в неделя и ще предизвика големи нарушения в транспорта.

Бурята Сабине, която идва откъм Атлантика, се очаква да достигне северозападната част на страната в неделя около обед местно време. По крайбрежието на Северно море се очакват силни ветрове със скорост 120 км/ч. После бурята постепенно ще се насочи на юг и през нощта срещу понеделник ще бъде над Бавария.

От железопътната компания „Дойче бан“ предупреждават, че Сабине, се очаква да засегне сериозно движението на регионални и международни влакове, особено в Северна и Западна Германия. Очакванията са времето да започне да се подобрява едва в понеделник вечерта.

Германската авиокомпания "Луфтханза" предупреждава за анулиране на полети преди връхлитането на бурята.

Авиокомпанията каза, че бурята ще бъде съпътствана с мощни ветрове и се очаква това да доведе до анулиране и закъснения на полети, допълва БТА.

"По-специално, от събота следобед (8 февруари) вероятно до вторник (11 февруари) ще има анулиране на полети", заяви говорител на компанията пред Ройтерс, допълвайки, че закъснения са също възможни.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама