Системата за продажба на е-винетки се срина за два часа

13:39, 08 фев 20 25 2508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За около два часа днес е била затруднена продажбата на електронни винетки в търговската мрежа на Националното тол управление, съобщи агенция "Пътна инфраструктура". Причинилият ситуацията технически проблем е бил отстранен малко след 10 ч, твърдят от АПИ.

По време на техническите затруднения на Националното тол управление потребителите са можели да купуват винетки от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, както и на гише на основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „Калотина“, ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Илинден“.

Това е поредният технически проблем за държавните нововъведения през последната.

На 4 и 5 февруари над 150 магазина от големите търговски вериги "Билла България", "Кауфланд България" , "Лидл България" и др. бяха на път да затворят заради блокиране на връзката със сървърите на НАП. Всички те вече са въвели изискванията на Наредба Н-18 на финансовото министерство и данните им се подават в реално време към приходната агенция. Сривът обаче може би подсказва, че самата НАП не е готова за подобно натоварване, и то при положение, че бе приета отсрочка за въвеждането на новите изисквания за касовите апарати и далеч не всички търговски обекти в страната работят по тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама