Мъже са със съмнение за коронавирус в Хърватия

19:25, 08 фев 20 25 2082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже са хоспитализирани в Инфекциозна болница в Загреб със съмнения, че са заразени с новия коронавирус, съобщи днес хърватският министър на здравеопазването Уили Берош, цитиран от МИА.

Според Берош мъжете нямат сериозни здравословни проблеми, но резултатите от тестовете за новия коронавирус ще станат известни едва след няколко дни.

81 нови смъртни случаи от коронавируса за последното денонощие в Хубей

Берош поясни, че единият мъж е бил в Китай миналия месец, където се е заразил с неизвестна инфекция, но е успял да се възстанови. При пристигането му в Хърватия обаче, започва да кашля.

Другият хоспитализиран мъж е китаец, дошъл от Белгия, който е пътувал при майка си. Жената е здрава, но мъжът е в лошо здравословно състояние.

"Симптомите им не означават непременно, че са заразени, но теоретично всичко е възможно. Не трябва да се вдига паника", каза хърватският министър на здравеопазването.

СЗО уверява: Не може да се заразите с вируса чрез пратка от Китай

Междувременно от Световната здравна организация съобщиха на извънредна пресконференция, че разпространението на новия коронавирус се забавя, предаде Спутникнюз.

Според експертите от организацията съотношението на новозаразени - общ брой заболели намалява в сравнение с предходния месец. Към момента общият брой на заразените с коронавирус надхвърля 35 хиляди души.

Според Майкъл Райън, изпълнителен директор на СЗО за спешни програми, е твърде рано да се говори, че пикът на заразяването е отминал. На 5 февруари е регистриран най-големият брой заразени за един ден от началото на епидемията през декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама