Джеки Чан обеща 1 милион юана на създателя на лекарство за коронавируса

08:37, 09 фев 20 25 2245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайският актьор Джеки Чан обеща милион юана (над 130 400 евро) на онзи, който ще създаде лекарство за новия тип коронавирус, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

„Науката и технологиите са ключът за борбата с вируса и вярвам, че много хора споделят това мнение с мен и се надявам, че лекарството ще може да бъде създадено възможно най-скоро“, заяви актьорът.

Той подчерта, че е готов да възнагради този, който открие антидота, независимо дали става дума за човек или организация. Чан се надява намеренията му да не бъдат изтълкувани погрешно.

"Не става въпрос за парите. Не искам да виждам как някога оживените улици на градовете ни са празни и не искам да виждам моите сънародници да се борят с вируса до смърт, когато трябва да се радват на живота", добави той.

Броят на жертвите на коронавируса в континентален Китай достигна 811. Само вчера бяха регистрирани 89 смъртни случая. Вчера бяха потвърдени и 2656 нови случая на зараза с коронавируса. С това броят на заразените достигна 37 198.

81 от загиналите са жители на провинция Хубей, където е епицентърът на заразата. 780 от загиналите бяха жители на провинцията, където има общо 27 100 заразени. С това броят на жертвите на новия коронавирус надхвърли броя на жертвите на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2002-2003 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама