Съдия от ВСС: Иван Гешев слага каруцата пред коня

10:18, 09 фев 20 25 2105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атанаска Дишева е един от четиримата членове на Висшия съдебен съвет, който гласува „Против“ кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Пред bTV тя заяви, че след като е избран за обвинител №1, мнението ѝ не се е променило.

„Нищо от това, което се случва не опровергава нищо от това, което тогава послужи като основание да гласувам „Против“. Не се зачита презумпцията за невинност – случая с президента, с Божков. Повдигането на обвинения дори не е предпоставка някой да се нарече виновен. Поставя се каруцата пред коня, извършват се действия, които предполагат доказана вина“, коментира магистратът.

Окончателно: Иван Гешев ще е новият Обвинител №1

Тя уточни, че ВСС са поискали допълнителна информация от Американския департамент по случая „Миталов“, но едва ли ще я получат. Реакцията им идва, след като САЩ поставиха „черен печат“ на съдия Андон Миталов заради корупция. По думите ѝ тя няма представа как Съединените щати имат данни за корупция относно съдия Андон Миталов. Заяви, че ѝ е трудно да заеме позиция относно вината на магистрата.

 „Би трябвало да се вярва на американската държава, излизайки с такава позиция. От друга страна, ние съществуваме в нашата държава, имаме процесуални правила, собствени закони и презумцията за невиновност, с която трябва да се съобразим“, обясни Дишева.

Акцент на деня: Болен ми лежи съдия Миталов

„Единственият случай, в който съм чувала името на съдия Миталов е по казуса с даването на възможност на г-н Малинов да замине за Русия и да получи награда, след като е бил задържан. Иначе не го познавам“, обясни Дишева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама