Антигрипните маски в Гърция не достигат

16:28, 09 фев 20 / Свят 25 1696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Гърция не достигат антигрипните маски. Поради масовото запасяване рязко скочиха и цените им.

Хората се страхуват от заразяване с коронавирус. Рязко намаляха и посещенията на заведенията за китайска храна, предава БНР.

Цената на антигрипните маски се увеличи с 300%. Появиха се и нерегламентирани продажби на "черния пазар". Производителите в страната получават повече поръчки, отколкото могат да произведат.

Може ли маската да спре вирусите?

Големият проблем обаче е, че китайците, които живеят в Гърция, изкупуват всички налични маски и ги изпращат в родината си, съобщи председателят на съюза на фармацевтите в Атина.

Антигрипните лекарства вече се продават само с рецепти, но маските са на свободна продажба и не може да се постави ограничение при покупката, съобщават собствениците на аптеки в страната. В същото време от държавните болници поискаха спешно да се постави фиксирана цена на маските срещу грипа, защото самите болници нямат бюджет за скъпите цени.

Джеки Чан обеща 1 милион юана на създателя на лекарство за коронавируса

Гърците масово се запасяват с маски заради зимния грип и от паника за навлизане на коронавируса. От Министерството на здравеопазването в Атина информират, че са взети всички мерки и болниците са в готовност да реагират.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама