Самолет от Ню Йорк до Лондон счупи рекорда за най-бърз полет заради бурята Киара

17:39, 09 фев 20 / Свят 25 3238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътнически самолет на British Airways с маршрут от Ню Йорк до Лондон счупи рекорда за най-бърз полет по дестинацията заради бурния попънет вятър, причинен от урагана Киара, предаде ТАСС.

Самолетът е изминал разстоянието между двата континента за четири часа 56 минути, и е кацнал на лондонското летище Хийтроу. Боингът е достигнал звуковата бариера, като бурният вятър му е помогнал да лети със скорост от 1200 километра в час.

Отмениха полети в Лондон заради бурята Киара

Киара се движи от Северна Америка към Великобритания. Предишният рекорд по същата дестинация принадлежи на норвежките авиолинии, като същото разстояние е изминато за пет часа и 13 минути. Иначе, средното време за пътуване по този маршрут е около 6 часа и 13 минути.

„Нашият приоритет винаги е безопасността, а не рекордите за скорост, но нашите високо обучени пилоти използваха максимално атмосферните условия, за да доставят клиентите си обратно в Лондон много преди определеното време“, съобщават от British Airways.

Междувременно бурята донесе множество проблеми във Великобритания, като парализира транспорта, а на места спря и тока. Поради мерките за безопасност много железопътни компании спряха влаковете си, десетки вътрешни и международни полети бяха отменени, а на много места бяха спрени и фериботните превози.

Множество масови прояви бяха отложени, включително и маратон с над 25 хиляди участници. Насроченият за днес мач от английската Висша лига между отборите „Манчестър Сити” и „Уест Хем” няма да се проведе.

В цялата страна е обявено предупреждение за опасни метеорологични условия. В редица региони на страната поривите на вятъра достигат 150 км./ч., а обилните дъждове вече причиниха наводнения на много места.

Кралица Елизабет II отмени традиционната неделна църковна служба в имението Сандрингам в графство Норфолк поради силен вятър, а всички кралски паркове, включително Хайд парк и парк Сейнт Джеймс, са затворени за публични посещения.

В същото време администрацията на Айфеловата кула обяви, че парижката забележителност е затворена за туристически посещения заради приближаващата буря.

Като предпазна мярка заради силния вятър Айфеловата кула в момента е затворена, се посочва в съобщението, предава БТА.

Вчера администрацията на монумента приканяше посетителите да си купят билет за най-високата панорамна площадка, която беше отворена отново за посещения след едномесечен ремонт.

Очаква се бурята да удари крайбрежието на Франция и Белгия тази вечер. Във Франция парижките власти затвориха всички паркови зони, метеорологичната служба обяви "оранжев" код в 35 департамента в северната част на страната. По данни на службата скоростта на вятъра в по-близките до океана северозападни департаменти може да достигне 30-39 метра в секунда, а в планините на департамента Вож в източната част на страната очакванията са вятърът да се засили до 44 метра в секунда.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама