Никой не иска да е лидер на ДПС, освен Карадайъ

08:20, 10 фев 20 / Политика 25 2305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сегашният лидер на ДПС Мустафа Карадайъ най-вероятно ще е единственият кандидат за нов мандат начело на партията, съобщи „24 часа“.

Кампанията по издигането започва след седмица. ДПС ще си избира нов лидер на същата дата като БСП - 26 април, а номинации се приемат до 12-и. Те се правят от общинските, а след това и областните конференции на партията.

ДПС сменя ръководството

Мандатът на настоящия лидер Мустафа Карадайъ изтече миналата година. Той обаче бе удължен с шест месеца заради местните избори.

Още от миналата година в публикации в медиите се спрягат редица кандидати за нов партиен лидер, включително и това на депутата Делян Пеевски. Проверка на „24 часа“ обаче показва, че е почти изключено срещу Мустафа Карадайъ да бъде издигната друга кандидатура. Причината е, че още по Коледа той е получил подкрепата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това станало на събирането в т. нар. сараи в столичния квартал “Бояна”, на което присъстват всички шефове и депутати от партията. В словото си пред тях Доган подчертал, че Мустафа Карадайъ трябва да остане начело за още един мандат.

ДПС: Правителството може да падне

Резки движения при нас не са необходими. Господин Карадайъ се доказа в последните години като председател и сплоти екипа. Аз не очаквам изненади”, коментира пред bTV пък един от спряганите за нов лидер, депутатът Джейхан Ибрямов.

Карадайъ пое ръководството на ДПС през 2016 г., след като преди това по настояване на Доган бе махнат предишният председател Лютви Местан.

Освен председател движението ще избира и изцяло ново Централно оперативно бюро, както и ръководство на Младежката организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама