КАТ погва нарушителите сред водачите на камиони и автобуси

09:29, 10 фев 20 25 2585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спецоперация по безопасност на движението "Товарни автомобили и автобуси" започва днес, съобщиха от МВР.

От 10 до 17 февруари контролните органи ще следят за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения.

Полицейската операция е организирана от ROADPOL заради факта, че голяма част от тежките пътно-транспортни произшествия по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и товарни автомобили.

Катастрофа със загинали и ранени в Белгия заради български ТИР

Основните причини за злополуките с голям брой човешки жертви са неспазването на разрешената скорост за движение, неползването на регламентираните почивки, превоз на необезопасени товари и претоварването на камионите.

В проверките ще се включат служители на "Пътна полиция", както и на Териториална и Охранителна полиция с правомощия за работа по ЗДвП. Те ще бъдат подпомагани от Криминална полиция при осъществяването на контрол по транспортирането на незаконни стоки, нелегални емигранти и трафик на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама