Не си си платил винетката, санкционират те с електронен фиш

17:23, 10 фев 20 25 2075 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорите без платени винетни такси ще бъдат санкционирани с електронни фишове. От днес започват тестове за издаването им. След пробния период ще започне електронният контрол на шофьорите, съобщи проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ на форум, организиран от Българско обединение на шофьорите, съобщиха от пътната агенция.

Е-винетки за над 74 млн. лв. са продадени от началото на годината

В момента контрол на пътя за платени винетни такси се извършва от 105 мобилни екипа, които имат право да спират нарушителите и да налагат санкции на място.

В случай че дадено превозно средство няма валидна електронна винетка, камерите ще заснемат регистрационния му номер. Ако до края на деня нарушителят не е проверен от мобилните екипи на тол контрола, електронният фиш ще му бъде изпратен по пощата или ще му бъде връчен при следваща проверка на пътя. След получаване на фиша той ще може да плати компенсаторна такса в рамките на 14 дни, за да избегне административно наказание за конкретното нарушение.

В случай че това не се случи, собственикът ще получи наказателно постановление и ще трябва да плати глоба.

След старта на тол системата от 1 март 2020 година електронен фиш ще бъде съставян и на собственици на МПС над 3.5 т, които се движат по републиканската пътна мрежа без платена тол такса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама