Собственикът на дупнишката фирма за отпадъци е на свобода 

18:43, 10 фев 20 25 2467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на дупнишката фирма, чиито отпадъци се запалиха и нанесоха сериозни щети по виадукта на автомагистрала "Струма", излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева, постанови Районният съд. Кольо Илиев беше доведен от болницата с охрана от Съдебна полиция, предаде БНР. Съдът определи десетдневен срок за внасяне на паричната гаранция, считано от днес.

Затварят предприятието, което трупа незаконно отпадъци под моста край Дупница

Съдиите взеха предвид личността на обвиняемия и неговото чисто съдебно минало, както и това, че извършеното от него престъпление не е тежко, здравословното състояние на обвиняемия и възрастта му. Мъжът е на 67 години.
 
Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Кюстендил в тридневен срок.
 
Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от неустановена дата до 5 февруари тази година в землището на Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди за околната среда.
 
Същевременно дружеството "Феникс ресурс" е в принудителен престой и 37-те работещи във фирмата нямат яснота дали ще бъдат съкратени или ще продължат да работят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама