Отбелязваме Деня за безопасен интернет

07:15, 11 фев 20 25 1845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 16-и път светът отбелязва Международния ден за безопасен интернет като израз на загриженост за безопасността на децата в дигиталния свят. „Заедно за по-добър интернет“ е основното мото на инициативата.

Започнал през 2004 г. по инициатива на Европейската комисия като начало на поредица от инициативи, кампании и дейности, Денят за безопасен интернет се отбелязва през последните години в над 150 държави на всички континенти. Централно събитие за България е в Детския научен център "Музейко" в София, съобщи БГНЕС.

Националният център за безопасен интернет организира от 2007 г. събитие по повод деня, подготвя материали за ползване от училища, институции и организации, които искат да отбележат датата. От 2018 г. в организирането на различни инициативи и дейности се включи и Коалицията за медийна грамотност в образованието.

По традиция в Деня за безопасен интернет на тържествена церемония ще бъдат наградени трите най-добри отряда петокласници, преминали обучение по програмата на Центъра за безопасен интернет „Киберскаут“. Тази година това са ученици от Аксаково, Елин Пелин и Пловдив. След това киберскаутите заедно с Младежкия панел на Центъра за безопасен интернет и Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето заедно ще обсъдят и предложат препоръки към родителите за по-добра защита на техните деца във виртуалното пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама