Педро Алмодовар поема по пътя на англоезичното кино

20:55, 10 фев 20 / Култура 25 2150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испанският режисьор Педро Алмодовар планира да снима късометражен филм по пиесата на Жан Кокто „Човешкият глас“, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Педро Алмодовар получи "Златен лъв" за цялостно творчество

Главната роля режисьорът смята да даде на носителката на „Оскар“ Тилда Суинтън. Той планира да започне снимките в близко бъдеще, за да може през есента да представи лентата на филмов фестивал.

След този проект Алмодовар иска да започне работа по друг - адаптация на сборника с разкази на американската писателка Лусия Берлин "A manual for cleaning women: selected stories" („Ръководство за домашни работнички“).

Това ще са първите му англоезични филми след няколко неуспешни опита. В началото на 90-те той се опита да работи върху комедията "Сестра Акт!" с Упи Голдбърг, но в крайна сметка тя беше заснета от Емил Ардолино.

По-късно, през 2016 г., Педро Алмодовар поиска да заснеме на английски език разказите на носителката на Нобелова награда за литература Алис Манро. За основа той взе произведения от колекцията й „Бегълка“. За главната роля беше спрягана Мерил Стрийп, но след това режисьорът промени решението си и засне лентата на испански. Тя получи името "Жулиета".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама