Нови 108 души са починали за едно денонощие от коронавируса

09:08, 11 фев 20 25 3145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови 108 души са починали за едно денонощие от коронавируса в Китай. Така общият брой на жертвите става 1016. Близо 4000 души са оздравели и са изписани от болница, съобщават властите.

Повече от 42 000 обаче са потвърдените случаи на заразени в Китай. В страната пристигна екип от експерти на Световната здравна организация, който да помогне в борбата със смъртоносния вирус, съобщи БГНЕС.

Тръмп с предсказание: Коронавирусът ще изчезне през април

Извън Китай има 319 регистрирани случая на заразени с вируса, като броят на приносителите му на борда на круизен кора в Япония се удвои. Изследванията показаха, че на луксозния плавателен съд има поне 135 заразени, което е с 65 повече от досега откритие случаи. Корабът е под карантина, а носителите на вируса се извеждат от специални екипи и се настаняват в болници. Евакуират се възрастните и хората с хронични заболявания.

Министерството на външните работи на Япония съобщи, че към 10 февруари от всички 3 700 души на борда доставка на лекарства, включително инсулин, са поискали 1 850 човека. Повече от половината пътници са на възраст над 70 години.

Междувременно в редовете на Комунистическата партия бяха извършени уволнения. Сред уволнените са партийният секретар на здравната комисия на провинция Хубей и директорът на комисията. Заместник-директора на местния Червен кръст също е бил уволнен, като е обвинен, че не се е справил със задълженията си за разпределение на даренията.

Нови 97 смъртни случая от коронавируса само за ден

По-рано китайският президент Си Дзинпин неочаквано се появи сред лекари и заразени в болница в Пекин. Си носеше предпазна маска и лично поздрави медици, които се борят със заразата.

Си Дзинпин остави лекари да премерят температурата му, което беше показано по държавната телевизия. Президентът нарече коронавируса от Ухан "демон" и каза, че положението в епицентъра на заразата все още е "много тежко".

Той вече назначи премиера Ли Къцян като ръководител на екипа, който да контролира борбата със заразата и министър-председателят беше високопоставения държавник, който посети Ухан и други от най-засегнатите райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама