Партии настръхнаха срещу сексуалното образование

14:55, 11 фев 20 / Политика 25 2981 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разтревожени родители сигнализираха, че децата им са принуждавани да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование. Това се случва при четвъртокласници в пернишко училище. Твърди се, че на децата им е обяснявано какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване и мастурбация. Учениците са били карани да се целуват, за да установят какви чувства изпитват от целуването.

Зад обучението стои пернишка фондация „П.У.Л.С.” бореща се срещу насилие. Организацията била предложена в училищата от Регионалното управление по образованието в Перник. След предизвикания раздор, програмата за сексуално образование ще бъде спряна.

Историята привлече вниманието на част от политическите партии у нас и те се изказаха остро.

От ВМРО заявиха, че джендъризмът няма място в българското училище, сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да бъде подсъдно, а не толерирано. От партията ще изпратят въпрос към министъра на образованието Красимир Вълчев. Те ще настояват и за наказание на онези, които са допуснали скандалното сексуално образование на четвъртокласниците.

Сексуално образование разтревожи родители

Зад въпросната стратегия за сексуалното обучение стои фондация П.У.Л.С., регистрирана в Перник, която е сред яростните защитници на Истанбулската конвенция и е заявила своята категорична подкрепа за приемането на Национална стратегия за детето“, пишат от ВМРО.

От Воля също поискаха отговор от образователния министър. Те питат: „Защо са допуснати съмнителни НПО-та да влизат в часовете и да обучават учениците по сексуално образование? Кой е разрешил подобно безумие, без да са осведомени родителите? Това масова практика ли е или изолиран случай? Как МОН извършва контрол върху тези това кой влиза в училище и на какво учи децата ни?“

От партията са против допускането на НПО-та в училищата, които да провеждат неясни обучения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама