Спецоперациите срещу битовата престъпност не спират

16:57, 11 фев 20 25 3232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акция на прокуратура и МВР срещу битовата престъпност се проведе тази сутрин на територията на община Раковски.

През проверка са минали 420 лица, от които 59 криминално проявени. Открити са акцизни стоки без бандерол, крадена дървесина и фалшиви пари. Образувани са 5 досъдебни производства за различни престъпления, сред които незаконен дърводобив и фалшифициране на пари, съобщиха от прокуратурата.

Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.

Пореден ден с арести

Изненадващо на място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов. Главният прокурор се ангажира до края на годината битовата престъпност осезаемо да намалее.

Иван Гешев заяви пред жителите на Белозем: „Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде цялата държава в селото, и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има желание, а желание има“.

Именно в Белозем преди дни маскирани нападнаха, биха и ограбиха 83-годишна жена. По този повод главният прокурор заяви, че: „Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата…“

Спецакции срещу криминалния контингент в страната, десетки са арестувани

 

Главният прокурор разговаря и с кмета на община Раковски Павел Гуджеров и на с. Белозем Виолета Петрова. Пред тях Иван Гешев изтъкна, че „за да се случат нещата на местно ниво, трябва да има добро взаимодействие с полицията, с прокуратурата и своевременно да се сигнализира за проблеми. Ако държавата не може да се оправи с битовата престъпност, възниква въпросът с какво може да се оправи. Решени сме с г-н Маринов в края на годината нещата да изглеждат по различен начин. Това, което правим за битовата престъпност няма как да стане без взаимодействие с местната власт. Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем само да Ви съдействаме“, добави Иван Гешев.

Вчера спецоперация се проведе в Силистренско. Акции имаше още в Бургас, Добрич, Омуртаг, Карловско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама