Открадналият тото фиш полицейски шеф наскоро бил повишен в сектора за джебчийство

08:37, 14 фев 20 25 3300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов разкри, че задържаният заместник-началник на Трето РУ в София е бил шеф на сектора за джебчийски кражби и е бил повишен. Другият задържан пък е бил началник на група в този отдел, съобщи Нова телевизия.

„За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя. От събраните доказателства безспорно е доказано, че нашият служител се е опитал да вземе печалбата”, коментира Ивайло Иванов.

„Красимир Любомиров е стар служител на системата с достатъчно опит. За да повишим доверието на обществото, трябва да се справяме и с такива случаи. Въпросният Владимиров е бил началник на сектора за джебчийски краби, а другият участник е бил началник на група в този отдел”, допълни Иванов.

Задържаните висши полицаи отмъкнали тото фиш от възрастна жена

„Чисто статистически имаме чувствително намаление на случаите на обири. За 2018 г. имаме около 2000 обира, за 2019 година - с 200 – 300 по-малко. Обикновено януари-февруари или септември- октомври имаме завишения на този вид престъпления, не мога да кажа каква е причината. До 31 януари имаме 2 въоръжени грабежа. Задържан за сега имаме само за обира на банката от софийския булевард „Борис III”, заяви Иванов.

Главният секретар на МВР изнесе подробности и за задържания за банковия обир в София. „Предишни грабежи няма зад гърба си. Той е криминално проявен. Мотивът, най-вероятно, е че той е дължал пари. Категорично няма връзка между отделни грабежи. По другия грабеж на банка в столицата колегите също работят усилено”, обясни Иванов.

Засилват полицейското присъствие край банките в големите градове

„Колкото и да са подготвени служителите, каквито и да са охранители, като влезе въоръжен човек, психиката на всеки е различна и реагира по различен начин. Първото, което предложих аз, е на територията на страната, в по-големите градове да има по-засилено полицейско присъствие”, разкри Иванов.

Той коментира и темата за битовата престъпност . „В никакъв случай не трябва да се стига до въоръжаване на хората, въпреки че домът е неприкосновен. След като е станал този случай, колегите са реагирали бързо и извършителят е задържан. Предстои да му се повдигнат обвинения. Увеличение на случаите на битова престъпност няма. Тази тема е приоритетна за нас и полагаме всички усилия. Днес на територията на няколко областни дирекции текат операции срещу битовата престъпност. Полицейското присъствие не е важно само през нощта, а постоянно. Няма как обаче във всяко населено място да има постоянно полицейско присъствие. Важното е хората да подават сигнали и да виждат в нас приятел, а не враг. Нашата задача е да повишим доверието към МВР", каза Иванов.

Задържаха 15 души при спецакция в Свищовско

"Повечето от задържаните лица от последните акции са с повдигнати обвинения и постоянни мерки за задържане под стража. Враца и Монтана са районите, които се открояват с битовата престъпност. В момента тече операция във Враца", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама