БСП и Валери Симеонов: Кой е заплаха за демокрацията и кой на хранилка при Божков

13:36, 14 фев 20 / Политика 25 2332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Народното събрание социалистите определиха заместник-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов като „заплаха за демокрацията“. Повод станаха думите на Симеонов по повод журналистите от бТВ.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът от БСП Антон Кутев заяви, че Валери Симеонов е „арогантен“ и попита защо партиен лидер праща прокуратурата пред журналисти.

Нещо мръсно и нечистоплътно броди из коридорите на властта и всичко го усещаме. Журналистите между другото го и виждат. И тези от тях, които все още не са се поддали на страха и малодушието, го отбелязват и го разказват. Точно тези журналисти трябва да защитаваме, а не вие да ги заплашвате. Г-н Симеонов, който го няма тук, но се обръщам към него: Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания очевидно не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме до края на мандата? Проблемът, господин Симеонов, не са медиите. Днес сериозният проблем или поне един от най-сериозните проблеми на българската демокрация, сте Вие“, каза Кутев, цитиран от БНР.

Валери Симеонов заяви, че всичко това е заради промените в Закона за хазарта. Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартни игри в България, посочи той: Хазартът на господин Божков винаги е бил под чадъра на БСП. Припомнете си, съвсем наскоро, миналата седмица беше гласуван законът в зала. Кой не го подкрепи, уважаеми колеги? БСП и ДПС. Народни представители на БСП - повтарям още веднъж, винаги са били на хранилка на господин Божков“.

Симеонов припомни, че през 2013 г. лотариите са били освободени от всякакъв данък такса и тогава предложението е било подписано от Румен Гечев и Георги Кадиев. По думите на Симеонов БСП получава сериозна подкрепа и от страна на руската държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама