В Скопие уволниха министър, използвал старото име на държавата

08:15, 15 фев 20 / Свят 25 2037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът на Северна Македония освободи министърката на труда и социалната политика Рашела Мизрахи по искане на служебния премиер Оливер Спасовски. Гласуването се проведе в 4.00 часа тази сутрин, съобщава БГНЕС.

39-годишната Мизрахи беше уволнена, защото на няколко пъти на пресконференции тя излизаше с надпис пред себе си със старато име на държавата - Република Македония. "За" освобождаването й гласуваха 62-ма депутати в 120-местния парламент.

ЕК очаква Скопие и Тирана да получат дата за преговори преди май

Рашела Мизрахи е от квотата на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ. "Не може да си играем с Конституцията. На няколко пъти поисках Мизрахи да промени поведението си, но тя когато имаше интерес спазваше закона, но когато това бе в полза на нейната партия грубо нарушаваше Конституцията. Всеки трябва да зачита Конституцията и законите на страната. Институциите трябва да функционират безупречно", каза Спасовски.

Според Рашела Мизрахи тя е била жертва на антисемитски прояви още при стпъването си в длъжност. "При самото ми влизане в Министерството на труда и социалната политика, като първа жена еврейка назначена за министър в Македония, аз бях подложена на жестоки антисемитски прояви. Вместо да критикуват работата ми, те критикуваха религиозната и етническата ми принадлежност", каза още Мизрахи.

Караянчева от Скопие: Важно е изборите в Северна Македония да бъдат проведени честно

В РС Македония ще има предсрочни парламентарни избори на 12-ти април. Парламентът трябва да се разпусне през утрешния ден. Преди това обаче депутатите трябва да приемат закона за Специалната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама