Строителната фирма ще помогне на близките на работниците, загинали на АМ "Хемус"

19:50, 16 фев 20 25 2029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавата и строителната фирма с ангажимент да се помогне на семействата на загиналите работници на магистрала "Хемус". Разследването на трудовата злополука, при която живота си загубиха двамата мъже, продължава.

Двама работници загинаха при строежа на нов участък от АМ "Хемус"

Изискванията за безопасност на обекта са били спазени, докладва на премиера Борисов заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Загиналите работници са имали трудови договори, включително и заповед за полагане на извънреден труд във вчерашния ден. Семейства ще бъдат подкрепени от строителя. Загиналите работници са мъже на 42 и 55-годишна възраст. Паднали са от 15-метрова колона на мостово съоръжение заради поддал кофраж.

Днес двамата бяха погребани в родните си места – Върбица и Врани кон, а близките им скърбяха за загубата.

Загиналите са работили за шуменска фирма, част от консорциум, ангажиран със строежа на аутобана. След инцидента по обектите на фирмата по трасето не се работеше, но по останалите строителството продължи. Всички изисквания за безопасност са били спазени – докладва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на премиера Бойко Борисов.

"При вчерашния инцидент, Бог да ги прости хората, са били спазени всички норми за безопасност, кофражът не издържа, за съжаление едни от най-добрите кофражисти, според строителя", обясни министър Николай Нанков.

"Вижте там на семейства, погребения, помощ да се даде“, каза премиерът Борисов.

Всичко е гарантирано от строителя, потвърди министър Нанков. Борисов е бил информиран по време на инспекция на разширяването на Околовръстното шосе на София. Медии на проверката не присъстваха, а видеозапис от нея е публикуван на Фейсбук профила на Борисов. Разследването на инцидента на "Хемус" продължава, а премиерът апелира строителните фирми да правят всекидневни инструктажи на работниците си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама