Във вторник ще е слънчево и топло

06:40, 18 фев 20 25 1743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Преди обяд ще бъде почти тихо. Около и след обяд ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 18 , в София около 15 градуса.

Над Черноморието ще е с ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Максимални температури между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, след обяд до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11, на 2000 метра - около 5 градуса.

В сряда за кратко вятърът ще бъде от изток-североизток, до умерен, но вечерта отново ще се обърне от северозапад и ще се усили. Дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски. Облачността в повечето райони ще е значителна, но валежи от дъжд ще започнат привечер и през нощта срещу четвъртък.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, с валежи и повишена вероятност за по-съществени количества, главно в западната половина от страната. С продължаващото понижение на температурите, във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще бъде предимно умерен, в Западна България от запад-северозапад, на изток - от север-североизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 3 и 8, сутрешните - между 0 и 5 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама