Прочутият Данчо Катаджията остава в ареста

17:35, 17 фев 20 25 1953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицаят Йордан Петков от Ловеч, известен като Данчо Катаджията, остава за постоянно в ареста. Това реши Районния съд след изтичане на първоначалните 72 часа от задържането на добилия скандална слава офицер от МВР, съобщи "24 часа. 

Той беше открит в "Пирогов" и отведен в следствения арест в Ловеч в петък. Срещу него са повдигнати две обвинения - за подправяне на документи и за принуда.

Разследван е и от Дирекция "Вътрешна сигурност" за укриване на доходи, контрабанда на цигари, принуда, търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

Тези дни Данчо Катаджията беше обявен за издирване. Намериха го в кардиологичното отделение на "Пирогов" с диагноза, която се оказала фалшива, според назначената експертиза за състоянието му.

Още през ноември миналата година срещу него е образувано досъдебно производство, а при извършените претърсвания в предприятия в Ловеч, с. Дойренци и частен дом в с. Дренов били иззети документи и веществени доказателства, уличаващи го в неправомерни действия.

"Не съм имал намерение да се укривам от съдебната власт. Дълги години съм служител на МВР. Винаги съм бил в услуга, спасявал съм човешки животи. Документите по обвинението срещу мен не са достатъчни, за да ме направят престъпник", каза Петков пред съда. Защитата му пък заяви, че ще обжалва най-тежката мярка пред Окръжния съд идния петък.

Братът на Данчо Катаджията Калоян също беше задържан преди повече от седмица. Срещу него е образувано досъдебно производство за шофиране в нетрезво състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама