РЗИ: Водата в Перник е с добри показатели

12:13, 18 фев 20 25 2506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Резултатите от последните проби от водата в Перник са с добри показатели, съобщиха от местната здравна инспекция.

Отстранено е и констатираното след ремонт на водопроводната мрежа вторично замърсяване на водата в жилище в блок №3 на ул. „Бучински път”. Причината за него, според ВиК, се оказал монтиран филтър на чешма в апартамент в жилищната сграда, съобщи БНР.

Отклоненията са констатирани при пробонабирането вътре в сградата. Пробите на водата от общия водомер след направената в началото на месеца подмяна на част от външния водопровод са отговаряли на изискванията.

Откриха ешерихия коли в Перник

В тази връзка от РЗИ-Перник уведомяват населението, че влошаването на качеството на водата при крайния потребител често може да се дължат на остаряла сградна ВиК-инсталация. При режим на водата или след аварии от домашните уреди като перални, съдомиялни, бойлери, включени към вътрешната ВиК-мрежа е възможно обратно засмукване на водата. При неправилен монтаж и липса на възвратен клапан тоалетното казанче също може да бъде потенциален източник на замърсяване. Такъв може да се окажат и старите или с неясен произход филтри поставяни на чешмите в домашни условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама