Отново оставиха Нено Димов в ареста

15:46, 18 фев 20 / Общество 25 1009 Даяна Дюлгерова
снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившия министър на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Съдът прие, че към момента не са постъпили нови обстоятелства, които да разколебават обоснованото предположение Димов да е извършил престъпленията, за които е обвинен. Не е намаляла и вероятността да извърши ново престъпление, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.
Бившият екоминистър Нено Димов ще обжалва решението пред Апелативния специализиран съд.

Нено Димов остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Бившият екоминистър е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Според прокуратурата той не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Разследват Нено Димов и заради концесията в Банско

Междувременно спрямо него започна разследване и за второ престъпление – заради условията на концесията на ски зоната в Банско, чийто концесионер е търговското дружество „Юлен“ АД.

Нено Димов бе задържан на 9 януари. По обяд служители на МВР и прокуратурата го изведоха от сградата на Министерството на околната среда и водите. Няколко часа продължи обискът в кабинета му, след което разследващите претърсиха и дома му.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 157 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.