Цацаров отказа информация на Панов за съдия Миталов

16:26, 18 фев 20 25 1852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 6 февруари Лозан Панов изпрати писма до председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров и главния прокурор Иван Гешев с искане за повече информация за забраната на Антон Миталов и семейството за влизане в САЩ. 5 дни по-късно Панов напомни с писмо на двамата, че очаква спешна информация.

В писмото, адресирано до КПКОНПИ, се казваше: „Напомням Ви, че с писмо Ви помолих да ме уведомите дали са постъпвали сигнали или жалби срещу съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд с данни за противоправна дейност и извършвани ли са проверки срещу него по посочения повод.“

Кирилов поправи мотивите си за уволнение на съдия Миталов

Днес Сотир Цацаров отговори, че законът забранява разгласяването на факти и данни по дадени сигнали. „Предоставянето на информация за извършвани проверки би нарушило разпоредбите на ЗЗКИ, с оглед на това, че оперативно - издирвателните действия, извършвани от служителите на дирекция „Противодействие на корупцията", както и получените резултати от тази дейност представляват класифицирана информация”,  се посочва в писмото на Цацаров, съобщи БГНЕС. 

Главният прокурор все още не е отговорил на председателя на ВКС.

Междувременно ВСС образува дисциплинарна проверка по случая на съдия Миталов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама