Борисов за Радев: Да преценява с кои хора прави поход

20:21, 20 фев 20 / Политика 25 2090 Topnovini

„Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Не му давам оценка. Аз когато сгреша, се извинявам по много пъти”, това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където е за извънредната среща на Европейския съвет.

Коментарът на Борисов е по повод официалното честване на годишнината от смъртта на Васил Левски в столицата, на което беше освиркана Йорданка Фандъкова от участниците в похода, воден от президента. 

„Мисля, че никакъв проблем за милионна партия не е да изкараме сто души и да освиркват, където и да е. Това е една много грешна политика и не им прави чест“, заяви министър-председателят. "Съвети на никого не давам - преди дни на рождения ден на КНСБ дадох пример как институциите трябва да се държат добре", каза още Борисов. 

Борисов и Радев заедно на рождения ден на КНСБ

Във връзка с финансовата рамка на ЕС Борисов заяви, че "трябва да сме много предпазливи с финансовата рамка, защото с 60 млрд. е по-малко бюджетът". "На нито една държава няма да й стигнат парите", посочи Борисов, като допълни, че няма как да не се подкрепят и традиционните, и новите политики. По думите му трябва да се заделят пари и за иновации, и за новите технологии.

"Кохезионната селскопастанска политика да не се пипа, защото е изключително важна за държавата", допълни още премиерът. 

Българин е убит при стрелбата в Ханау?

Борисов изказа съболезнование на семейството за загиналия ни сънародник в Германия. "Голямо нещастие е това, външното ни министерство поддържа връзка", заяви премиерът. 

Преди извънредното заседание на Европейския съвет Борисов написа във Facebook профила си: "На заседанието на Европейския съвет ще обсъдим Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Подготвен съм да бъда диалогичен. За страната ни са важни както традиционните европейски политики, така и за да бъде конкурентоспособен ЕС на САЩ и Китай, е необходимо и отделянето средства за иновации и нови технологии".

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани