Петкова: Изненадана съм, че президентството говори за енергийни проекти

08:27, 21 фев 20 / Политика 25 2374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разговорът с Путин е по инициатива на българския президент, коментирана е и цената на газа. Енергийните проекти, върху които правителството работи, обаче, са ясно дефинирани. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на bTV.

Кабинетът не иска Радев да се бърка в енергетиката

По всички български проекти решенията се вземат от правителството, отговорността също е на правителството, всички тези проекти, за които работим са ясно посочени. АЕЦ „Белене” и „Балкански поток” са български проекти. „Балкански поток” се развива с много бързи темпове, реализиран е по всички европейски изисквания, уточни Петкова.

Тя добави, че в разговора на президента Радев с президента Путин не знае за кои проекти става дума. Ако има проекти, по които президентската институция работи, изпълнителната власт все пак трябва да знае. Но президентската институция няма такава власт, каза Петкова и припомни, че проектите се реализират от правителството.

Радев отива в Москва за Деня на победата

„Изненадана съм от прессъобщението на президентската институция за някакви енергийни проекти. Изненадана съм, че се водят разговори за енергийни проекти, които България развива, това са български проекти и тази тема не е обсъждана с нас”, посочи Петкова.

Никой не печели от това институциите да не си говорят помежду си. От страна на Министерски съвет е заявена ясна воля за партньорство, президентът свали доверието от нашето правителство и по тази причина явно са тези разговори по енергийни проекти, коментира още Петкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама