Мними инкасатори обикалят Благоевградско

10:02, 22 фев 20 25 2447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов вид измами в района на Благоевград. Хора, които се представят за инкасатори, обикалят селата и търсят пари за сметки за вода.

От ВиК вече правят информационни кампании сред възрастните хора и им обясняват, че трябва да плащат само на добре познатите инкасатори, съобщава Нова телевизия. 

Мним служител на ВиК обра възрастна жена

В село Бело поле от известно време насам хората усещат присъствието на мним инкасатор. Жертви на измамата досега няма. От ВиК Благоевград горещо напомнят на хората да не плащат никому на ръка, дори някой много убедително да ги уверява, че е дошъл да прибира пари за сметки.

„Хората да не се доверяват на лица, които нямат баджове, нямат съответно служебна карта на ВиК и естествено дрехи на нашите служители, те са си с отличителни знаци”, обясни инж. Росица Димитрова, управител на ВиК – Благоевград.

„Плащането на водата става в пощенския клон, той е два етажа под мен и по време на раздаването на пенсиите на хората”, уточни Иван Стойчев, кмет на Бело поле.

„Те ме познават, ние се знаеме тука, ние сме в затворен кръг, хората се познаваме, не може некой да дойде и да каже дай ми пари и ти да му дадеш”, каза пощальонката Магдалена Десподова.

Местните все пак се надяват да получат защита срещу измамниците от най-високо ниво, защото сега не чувстват достатъчно подкрепа. Фалшивият събирач на сметки, засега не се е появявал в други села в околността.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама