След скандала за КРС: Патриотите остават в коалицията

16:16, 23 фев 20 / Политика 25 1449 Topnovini

Скандалът при избора на членове на КРС не е повод за напускане на управляващата коалиция, заяви пред БНР съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. По думите му "флиртовете" в едно управление могат да имат тежки последици, свързани с липса на доверие и ерозия на авторитета на институциите, на които се избират членове, като КРС.

Участва ли ДПС в управлението

В Комисията влязоха хора на ГЕРБ и ДПС. Това ядоса Патриотите, които заподозряха, че се формира ново управляващо мнозинство. 

"Последните седмици са тъжни като равносметка, защото не говорим само за война между институциите, а за огромни разломи в обществото", коментира Искрен Веселинов. Според него омразата е търсен ефект в редица политически действия.

"Мобилизирането на подкрепа чрез омраза и чрез силно говорене, без оглед на последиците се превърна в практика в последните години. Неприемането на изборните резултати също се превърна в една такава практика. Вървим към ситуация, в която никой няма да е доволен от управлението - каквото и да е то. А управление без подкрепа е безсмислено, защото не може да промени нищо в позитивен план", категоричен беше той.

Левски за партийна употреба

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани