Столична болница усвоила четвърт милион за фиктивни курсове по английски

20:34, 23 фев 20 25 2971 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разследване на Нова показва как столичната болница "Св. Анна" е усвоила четвърт милион за фиктивни курсове по английски език на санитари. Преди година шефовете на болница наемат фирма и заедно изготвят и печелят проект на стойност 250 000 лева.

Сред предвидените да учат английски са не само лекари и сестри, а и санитарките, повечето – близо 70-годишни.

И ако за някой това звучи комично, истински скандалното е, че това деветмесечно обучение е извършено само по документи. За това свидетелстват лекари.

Персоналът в болницата се е подписвал в списъци заради страх от ръководството. Д-р Саша Николова е пенсионирана, след като задавала въпрос.

На една от санитарките е издаден дори сертификат за ниво В1, тоест добро ниво на владеене на езика. Сертификат, който – забележете, не е издаден от езикова школа, а от самата консултантска фирма, която придвижи европроекта и получаването на парите.

Ръководител на проекта, е директорът на болницата – д-р Славчо Близнаков, който получава 17 000 лева за това да ръководи и да следи изпълнението. 13 000 лева пък получава административния директор – Мария Иванова.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Joker 13:14, 26 фев 20

Абе да ви имам и тъпите новини...
Що не вземете да обвините санитарките в неправомерно отсъствие от работа, щото тия курсове са били в работно време? Що не разпитате фирмата, организирала проекта колко тя е “присвоила“? Що не питате Васил Иванов колко е взел, за да направи това разследване?
Ох, овце блеещи в земята, отивате на заколение...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама