Прокуратурата се самосезира за испанското разследване срещу Борисов

13:00, 24 фев 20 25 2871 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“, съобщиха от държавното обвинение.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер, по линия на механизма за международното правно сътрудничество, ще бъде поискана официална информация от испанските власти.

Борисов заподозря, че Радев го атакува през испанска медия

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

В края на миналата седмица стана ясно, че полицията и прокуратурата в Испания разследват дали Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари с крайна цел Барселона. Информацията за разследването се появи в барселонското издание „Периодико“. Споменава се името на бившия модел Борислава Йовчева и евентуалната ѝ връзка с премиера. Посочват се и две фирми, в които участват Йовчева и баща ѝ. Сигналите са подадени от неправителствени организации.

Захариева има съмнения за руска връзка в информацията в „Периодико“

Самият Борисов отрече да има нещо общо с въпросните фирми. „Никоя служба, власт, прокуратура или полиция не ме е потърсила, за да ме запита дали е вярно“, категоричен бе той, като подчерта, че няма имоти в Барселона. Премиерът дори заподозря, че президентът Румен Радев и Русия го атакуват чрез испанската медия.

Във връзка с проверката от кабинета на Борисов съобщиха за "24 часа", че той ще съдейства по всякакъв начин на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама