Децата от Кардам остават временно при бабата и дядото

16:22, 24 фев 20 25 3029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Генерал Тошево гледа делото по искане за настаняване по съдебен ред на петте деца от Кардам, чийто брат почина след отравяне през октомври миналата година. Бащата на децата е в затвора, а майка им ги е напуснала в началото на декември.

За четири от децата съдът вече е решил те да бъдат временно настанени при бабата и дядото, за петото дете престои да се произнесе в законовия срок след заседанието, проведено днес, съобщава БНР. 

Доброволци събраха над 4 хил. лева за отровените деца от Кардам

Делото е заведено по искане на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ в Генерал Тошево. В съдебната зала стана ясно, че от една година Живко Иванов и Стоянка Иванова, дядо и баба на петте деца, полагат грижи за внуците си без помощта на техните родители.

Според социалните работници става дума за деца в риск, за които временният вариант е да бъдат настанени при своите баба и дядо. Стоянка Иванова заяви, че майката на децата Росица Маринова не се интересува от тях и допълни „Продължаваме, както досега. Майката не се интересува, само за детските“.

Решението на съда е с временна мярка, като биологичните родители могат да поискат нейното отменяне.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама