Харви Уайнстийн e признат за виновен в сексуално посегателство

20:15, 24 фев 20 / Любопитно 25 3136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продуцентът Харви Уайнстийн е признат за виновен по обвинение в изнасилване и сексуална принуда, съобщават световните медии, предава bTV. 

Съдебните заседатели в съда в Ню Йорк обявиха решението си след продължили няколко дни съвещания. До 25 години затвор грозят Уайнстийн.

Още две жени обвиниха Харви Уайнстийн в сексуално насилие

Развръзката идва след шокиращи разкрития за тайния живот на продуцента, за когото над 80 жени разказаха, че ги е нападал сексуално и дори изнасилвал.

Главоломният успех на някогашния провъзгласен за „цар на Холивуд“ продуцент не му помогна да избегне закона. На делото Уайнстийн се появи с проходилка, медии зад океана предават, че е изглеждал слаб.

Той отхвърли обвиненията с твърдението, че сексуалните отношения са били по взаимно съгласие. Съпругата му Джорджина Чапмън - моден дизайнер, каза за сп. „Пийпъл”, че го напуска.

Обвиненията срещу основателя на филмовото студио Miramax доведоха през есента на 2017 г. до зараждането на световното движение #MeToo, насочено срещу сексуални посегателства и насилие. Уайнстийн ще обжалва присъдата, заяви един от неговите адвокати.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама