Българин, завърнал се от Италия, пред TOPNOVINI: Нямаше откъде да си купим маски

08:00, 25 фев 20 25 4874 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В Италия търсихме да си купим маски, но нямаше откъде. Това каза пред TOPNOVINI.BG Кирил Генчев, който вчера се върна от Италия. През последните три дни е бил на екскурзия с приятели в Милано, Верона и Венеция.

От дни коронавирусът създава сериозни проблеми в Италия. Седем станаха жертвите, а близо 220 са положителните тестове на жители в северната част. От външно министерство препоръчват да се пътува до Италия само при крайна необходимост.

Българка в Италия пред ТОПНОВИНИ: Паниката от коронавируса е голяма

В петък на обяд кацнахме в Милано, като на летището имаше четирима души с маски, които мереха температурата на пристигащите. На излизане от България нямаше по-специална проверка“, посочи той. На следващия ден са отишли във Верона, когато е започнало да се чува, че коронавирусът е в Милано.

В неделя бяхме във Венеция. Тогава разбрахме, че има извънредно положение, Милано бил под карантина. Чуваше се, че има опасност да спрат карнавала и наистина го спряха след това. Но на карнавала не можеше да се усети изобщо, че има нещо“, посочи той.

Седма жертва на коронавируса в Италия

Доколкото разбрах в цяла Италия няма маски, всичките били изнесени за Китай. Търсихме да си купим маски, но нямаше“, разказа Кирил и обясни, че въпреки това карнавалът си е продължавал с пълна сила.

Той посочи, че е имало страшно много азиатски туристи: „Не знам дали бяха китайци, но бяха страшно много. Като видехме азиатци, тръгваме по другата улица“.

В автобуса се запознават с момиче - канадка от филипински произход, която е на Еразъм в Милано. „Тя ни разказа, че са ѝ спрели влака и не може да се прибере в Милано, беше много притеснена. Цялата храна в магазините била изкупена. Показаха ни снимки наистина как всички щандове са празни, били затворени всички забележителности и училища“, разказа Кирил. Той обясни, че всички са били с маски, а тези, които нямат, са слагали шалчета и други подръчни средства.

Борисов за коронавируса: Връщащите се от рискови места да спазват 14 дни карантина

Проблем с полета до България не е имало. Почти едновременно на Летище София са кацнали два самолета – един от Милано и един от Венеция. Кирил обясни, че на пътниците не е била направена никаква по-специална проверка.

След връщането им обаче става ясно, че колегите им ги е страх да работят с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама