10 хил. българи с резервации за Италия до края на юни

16:45, 25 фев 20 25 2325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на юни около 10 000 българи са направили резервации за Италия. Това стана ясно сред среща на министър Николина Ангелкова с туроператорите. Повечето организирани туристи, които са били в Италия за карнавалите, вече са се прибрали, съобщиха от министерството.

Подготвят се указания как се действа в случай на извънредни обстоятелства, вследствие на които трябва да се върнат суми на туристи за неосъществено пътуване. Очаква се ситуацията с коронавируса да даде отражения и на изходящия ни туризъм, защото Италия е основен пазар.

По- рано днес Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма коментира пред bTV, че засега коронавирусът не се отразява на туризма. 

През този месец очакванията са около 395 000 българи да пътуват в чужбина, а около 480 000 чужденци да влязат в България.

България с мерки срещу навлизането на коронавируса, нашенци напускат Италия

„Специално за Италия средно на ден пътуват около 400 души. За март очакваме 555 000 да влязат в страната“, обясни Драганов. Според него това, което се случва в момента у нас и по света във връзка с коронавируса, е едно „гигантско учение по гражданска защита“.

Не трябва човек да всява паника, а трябва да бъде разумен. Това, че си вдигнал температура, която вдигаш всяка година през февруари, не означава, че трябва да ходиш да те проверяват за коронавирус. Но ако мислиш, че има някаква опасност, вземи мерки“, коментира Драганов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама