Първи случай на коронавирус в Румъния, нови жертви в Италия

20:20, 25 фев 20 25 3443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Румъния потвърди днес първи случай в страната на коронавирус при мъж, който се върнал преди 3 седмици от Италия, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Ройтерс.

Човекът е бил поставен под карантина в инфекциозно отделение в Букурещ. Оттам все още не са коментирали.  Междувременно италианските власти съобщиха, че още трима души, които са били диагностицирани със заболяването, са починали в северната част на страната. Така броят на жертвите на коронавируса в Италия, която е най-тежко засегната, достигна 10 души.

По-рано днес за първи случаи на заразени съобщиха Австрия, Хърватия, Швейцария.


Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи, че пациент е бил приет в клиника за инфекциозни заболявания в Загреб. „Става въпрос за по-млад човек, с по-слаби симптоми. Той е изолиран, състоянието му за момента е добро“, каза Пленкович. Здравният министър Вили Берос уточни, че пациентът е бил в Милано от 19 до 21 февруари.

Нови случаи на коронавирус в Италия, външно с предупреждения

В същото време Австрия съобщи за първите си два случая на коронавирус. Това беше съобщено от говорителка на здравните власти в провинция Тирол. Става въпрос за двама италианци, които живеят в провинцията и вероятно са се заразили в Ломбардия, съобщи губернаторът на Тирол Гюнтер Платер.

Заместник-министърът на здравеопазването на Иран Ирадж Харирчи е заразен с новия коронавирус. Това потвърди иранският министър на здравеопазването Киануш Джаханпур. Харирчи е болен и е под карантина.

Около 15 души починаха от коронавируса в Иран и 95 са заразените. Джаханпур каза, че много от заразените са свързани с шиитския религиозен център Комо.

До момента жертвите на новото заболяване са над 2600 души, мнозинството в Китай. По данни на Ройтерс коронавирусът е регистриран в около 29 държави с над 80 000 заразени. 

И швейцарските власти потвърдиха за първи случай на коронавирус в страната. Новината идва от министъра на здравеопазването, съобщават Ройтерс.

Лабораторни изследвания направени в Женева са дали положителна проба за вируса. Става дума за гражданин от кантон Тисино. До този момент в Швейцария са тествани над 300 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама