Съдът освободи нападателите, съблекли 14-годишно момче в автобус

20:18, 26 фев 20 / Крими 25 1535 Topnovini

Съдът освободи четиримата непълнолетни, които бяха задържани, след като ограбиха и съблякоха 14-годишно момче в градски автобус, съобщава bTV. 

Защитата на момчетата пледира, че те са ученици и искат да продължат образованието си. Днес при закрити врати прокуратурата поиска задържане под стража.

Гледат мерките на нападателите на 14-годишното момче в автобус

„Обществената опасност е по-висока, тъй като става въпрос за нападение от 4 лица върху непълнолетно момче. Той е по-малък от тях, на публично място, което според мен пък показва едно незачитане на общоприетите норми за поведение“, заяви прокурорът Вероника Трифонова. Съдът не уважи искането на прокуратурата.

За три от момчетата е определен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, а за единия от обвиняемите делото приключи без мярка за неотклонение - съдът прие, че момчето не е имало никакво участие в нападението.

Нападнатото в автобус момче спечели сребърен медал по самбо

Само един от обвиняемите е изразил съжаление в съдебната зала и се извинил на момчето. По думите на адвокат Евгени Начев решението на съда е било правилно законосъобразно. „Самият състав прие, че наистина няма престъпление – грабеж“, допълни той. И четиримата са ученици от 166-то спортно училище. Те не са осъждани и нямат криминални регистрации. Родителите им запазиха мълчание.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани