Каракачанов за управляващата коалиция: Ластикът наистина е опънат

13:51, 27 фев 20 / Политика 25 2569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямо напрежение няма, но напрежение има. Аз неслучайно казах, че така не може да продължава. Ластикът наистина е опънат. Аз не искам да го късам, но той си има своя фаза на крайно опъване и след това изплющява нанякъде. Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между патриотите и ГЕРБ, съобщи БНР.

Акцент на деня: Кой с кого си измива ръцете?

Той отправи забележка, че през последната година като вицепремиер по сигурността научава за акциите на МВР от телевизиите и от вестниците. Според него „това не е нормално“.

„На последния коалиционен съвет поставих въпроси, които по мое искане или по искане на „Обедините патриоти“ са вкарани в програмата, но не се движат. Например, минималните пенсии – 300 лева. Разбрахме се, че това ще стане. Военното обучение в училище, доброволната военна служба. Всичко това като проекти сме го вкарали. Заради несъгласувана финансова рамка, топката се тупа втора година… Интеграцията на циганите… Доброволните отряди. Имаме 11 неща... Неща, които касаят малко средства, но са важни за обществото, но понеже коалиционните партньори са коректни, не вдигат шум, нещата не се случват“, посочи Каракачанов.

Участва ли ДПС в управлението

Той подчерта: „Аз не съм се женил за министерския пост. Или ще вършим някаква работа, или няма смисъл“.

Във Варна министър Каракачанов награди ВВМУ „Никола Вапцаров” и флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, началник на училището, за постигнатото второ място в престижна международна класация за нивото на обучение в морските университети по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама