"Български пощи" пред TOPNOVINI: Готови сме да разпространяваме печатни издания

16:03, 27 фев 20 25 2671 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

„Български пощи“ ЕАД има готовност да  разпространяват печатни издания от 2 март, съобщиха от дружеството за TOPNOVINI.BG. От днес започва и сключването на договори с издателите.

Дейността по разпространението на печатните издания от 1 март се поема от "Български пощи". Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в началото на днешното правителствено заседание. Досегашният разпространител "Национална дистрибуция" е заявил, че ще преустанови дейността си. Фирмата ще продължи да работи още само седмица.

Държавната компания ще поеме почти безплатното разпространение на печатните издания. “В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит”, коментира Росен Желязков без да посочи на колко възлиза той.

"Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност", каза премиерът Бойко Борисов.

Освен това се предлага на кметове на общините да определят заедно с представители на "Български пощи" местата, на които да се продават изданията. "Все пак трябва да се подчертае, че "Български пощи" ще разпространяват, няма да продават", обясни Желязков.

Проблемът се появи след като обектите на „Лафка“ бяха затворени. Причината за това са промените в Закона за хазарта и въведеният държавен монопол върху моментните лотарийни игри, което е довело до значителен спад на приходите на търговските обекти на дружеството. 

С колко са намаляли тиражите на изданията след затварянето на оранжевите бутки?

TOPNOVINI.BG потърси за коментар „24 часа“ и „Труд“. От там не дадоха информация и заявиха, че ще разполагат с такава едва в края на следващата седмица. След затварянето на павилионите от "24 часа" съобщиха, че изданието може да бъде закупено в други търговски обекти.

"Лафка" има над 1000 собствени магазина и още около 800 на франчайз в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама