Отново спецакция в Басейнова дирекция - Пловдив

13:14, 28 фев 20 25 3616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция - Пловдив, съобщиха от прокуратурата. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

БНТ съобщи, че от сградата са изведени четирима души. Те ще бъдат разпитани от полицията. По непотвърдена информация сред тях е и бивш директор на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков. В момента той е директор на отдел Планове и разрешителни.

Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив

От полицията в Пловдив отказват коментар, но говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че разследването не е свързано с производството срещу директорката на звеното Цветелина Кънева, а е ново различно досъдебно производство, образувано срещу служители на Басейнова дирекция. Срещу тях все още няма повдигнати обвинения.

Акцент на деня: Кой с кого си измива ръцете?

В понеделник Кънева бе отведена с белезници от работното й място, а след това й бяха повдигнати обвинения за безстопанственост. През декември 2018 г. Басейновата дирекция установява, че има незаконен сондаж в захарния комбинат в Пловдив. Издават се две наказателни постановления от по 2 000 лева, които веднага се заплащат, но не се предприемат мерки за прекратяване на водочерпането. Цялото производство на захарния завод на практика е от незаконен сондаж и така е било дълги години. През 2018 г. Кънева разбира за схемата и издава наказателни постановления, но заводът е продължил да черпи вода, с което държавата се ощетява с около 60 000 лв.

Емил Димитров се среща с директори на инспекции на МОСВ заради акциите на прокуратурата

Днес в следобедните часове Окръжния съд ще разгледа искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на Кънева. Късно снощи Кънева тя е била освободена от ареста срещу парична гаранция, но днес отново е извикана за разпити. 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама