Турски войник е убит в Идлиб

08:32, 29 фев 20 / Свят 25 2206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турски войник е убит, а още един турски войник е ранен при нов артилерийски обстрел в Северна Сирия, извършен от сирийските сили, предадоха световните агенции и БТА, като се позоваха на турското министерство на отбраната. Турция продължава в отговор да нанася удари по цели на режима в провинция Идлиб, се казва в съобщение в Twitter на турското министерство на отбраната.

Акцент на деня: Анкара отвори вратите към Европа

Вчера 33-ма турски военни бяха убити при въздушни удари в Идлиб, за които Анкара каза, че са били извършени от сирийските правителствени сили. От началото на турската интервенция в Сирия това беше най-голямата загуба на военнослужещи за Турция. В отговор турските сили убиха 31 сирийски бойци, според Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Турция прати хиляди военни и техника в подкрепа на бунтовниците в Идлиб, сражаващи се срещу силите на режима в Дамаск.

Няма опасност България да бъде залята от бежанска вълна

По повод ситуацията в Идлиб генералният секретар на ООН Антонио Гутериш каза, че се подготвя хуманитарна мисия на ООН, която да отиде в тази сирийска провинция. Целта на мисията ще бъде да направи оценка на място на ситуацията, допълни Гутериш, но не каза нищо друго за състава на тази мисия и кога тя би могла да отиде в Идлиб, нито за колко време ще бъде там.

Според дипломати мисията може да бъде задействана идната седмица и би трябвало да обединява представители на различни агенции и отдели на ООН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама