Погват шофьорите, които карат с мръсни регистрационни табели

12:36, 02 мар 20 25 3414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова акция на "Пътна полиция". От днес униформените следят за чисти регистрационни номера на автомобилите - за нечетлива табела има глоби. Тя ще продължи до края на седмицата в цялата страна.

"В началото на годината сме съставили над 700 глоби за такива нарушения, а санкцията е 50 лв. Тази операция е с цел да бъдат засечени нарушители, които дори да са го направили умишлено, да ги принудим да почистят регистрационните си табели", каза инсп. Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Униформените казват, че ще бъдат толерантни към водачите, които шофират при лоши метеорологични условия, защото при лошо време номерът няма как да се опази.

30 шофьори са с отнети книжки след специализирана полицейска операция на територията на София. На четирима са свалени регистрационните номера на автомобилите, съобщиха от МВР.

Без такива са останали още трима водачи от страната – двама от област Стара Загора и един в област Сливен. Общо 1247 лица и 1028 моторни превозни средства са проверени в рамките на операцията на територията на трите областни дирекции. Тя е проведена на 28 срещу 29 февруари с акцент безопасност на движението по пътищата.

15 задържани при спецоперацията в Благоевград, не спират акциите из страната

В рамките й на водачите са съставени 79 акта за установени нарушения и 90 фиша за различни нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Общият брой на хванатите да управляват след употреба на алкохол водачи в трите области са 16. Пробите на шестима от тях установили наличие на 1,2 промила в издишания въздух. По време на операцията от СДВР е издирен и един мъж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама