Трима обвиняеми след спецакцията в Басейнова дирекция – Пловдив

15:12, 02 мар 20 / Крими 25 1770 Topnovini
снимка: БГНЕС

Общо трима души са с повдигнати обвинения след специализираната акция в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в Пловдив, съобщи прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

За участие в организирана престъпна група вече за задържани директорът Цветелина Кънева, главният юрисконсулт на държаното учреждение, както и общински съветник от община Марица, Пловдивско.

Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив

От държавното обвинение съобщиха, че разследването по случая е започнало през месец февруари тази година. От събраните данни става ясно, че групата е действала от пролетта на 2018 г. до настоящия момент. Членовете ѝ са измислили хитър начин за печелене на лични облаги чрез издаване на разрешителни по Закона за водите.

Дирекцията започнала масирани проверки на животновъди, които отглеждали патици, както и за незаконни сондажи. При констатирани нарушения групата „насочвала“ нарушителя към конкретна фирма, която да узакони нередовните документи.

Цената за това обаче била в пъти по-голяма от тази, която другите фирми в района определяли. Обикновено цената за тази услуга е около 3 хил. лева, но препоръчаните фирми взимали по 8 хил. лева. Разликата в парите се разпределяла между тримата участници в групата.

Отново спецакция в Басейнова дирекция - Пловдив

Наред с това са установени и много други случаи, при които служители на дирекцията били връщани от проверка. Прокуратурата е установила и такива, при които на служители им било указвано да не вписват констатирани нарушения.

От държавното обвинение поясниха, че кръгът на обвиняемите лица по случая може да бъде разширен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!