Турция свали военен самолет на сирийските сили, пилотът е загинал

19:08, 03 мар 20 / Свят 25 3021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция свали сирийски военен самолет в Северозападна Сирия, където боевете се засилиха през последните дни, съобщи Ройтерс.

Това породи опасност от директен конфликт между турските и руските въоръжени сили в битката за последния район в Сирия, контролиран още от бунтовниците, отбеляза агенцията, цитирана от БТА.

Свалиха сирийски правителствен хеликоптер в Идлиб, пилотите загинаха

По данни на турското министерство на отбраната поразеният сирийски самолет е L-39. Сирийската държавна агенция САНА потвърди, че турски военни самолети са свалили с ракети сирийски самолет в Идлиб.

Пилотът на сирийския военен самолет е загинал, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес и БТА. По информация на Сирийския център за наблюдение на човешките права пилотът е катапултирал, но не е оцелял. Не е ясно дали е умрял при падането или е бил убит от бунтовници. Тялото му е намерено в район под контрола на бунтовници.

Турция провежда операция "Пролетен щит" в Сирия

Това е третият сирийски самолет, който Турция поразява от неделя насам. САНА съобщи и, че сирийските сили са свалили днес турски безпилотен летателен апарат край град Сакариб.

Анкара изпрати хиляди военни и бронирани машини в Северна Сирия през последния месец срещу силите на Асад. Сирийските военновъздушни сили убиха в края на миналия месец най-малко 34 турски военни.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин ще се срещнат в четвъртък в опит да избегнат конфликт между страните си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама