Голям пожар гори в Горна Оряховица

21:40, 03 мар 20 25 3008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече час голям пожар гори в град Горна Оряховица. При неясни обстоятелства са се запалили стопански постройки и къща, съобщава Нова телевизия. 

И към момента три противопожарни автомобила гасят. Силният вятър затруднява гасенето, тъй като допълнително разпалва пламъците.

Пожарът е възникнал в краен квартал, познат с компактното си ромско население. В стопанските постройки на Атанаска са изгорели един кон и едно магаре, по информация от потърпевшата. Огънят е обхванал и съседна къща, в която живеят трима души.

Местните предполагат, че виновник е мъж от квартала, който е горил кабели, за да ги предаде на вторични суровини. Разследва се и незаконно присъединяване на въпросния мъж към електропреносната мрежа, от където, вероятно са възникнали първите пламъци. 

Кметът на града инж. Добромир Добрев е на място и вече е осигурил социално жилище за семейството, останало без дом. В следствие на гасенето над целия град се стеле дим и остра задушлива миризма. Правят се и замервания за чистотата на въздуха.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама