Световната банка дава 12 млрд. долара за борба с коронавируса

07:50, 04 мар 20 25 2257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световната банка представи пакет от 12 милиарда долара помощ, който ще осигури бързи средства за подпомагане на страните в борбата с епидемията от коронавируса. Средствата, някои от които са насочени към най-бедните държави в света, могат да бъдат използвани за медицинско оборудване или здравни услуги и ще включват експертни съвети.

"Целта е да се осигурят бързи и ефективни действия, които да отговарят на нуждите на страните", каза президентът на Световната банка Дейвид Малпас, предаде БГНЕС. Той заяви, че е от изключително значение да се „признае допълнителната тежест за бедните страни“, най-малко оборудвани в борбата за предотвратяване на разпространението на вируса COVID-19.

Разширяват кръга на хората, които ще бъдат тествани за коронавирус у нас

За изминалото денонощие Световната здравна организация /СЗО/ регистрира 1922 нови случаи на коронавирусна инфекция по целия свят, като 1792 от тях в Китай. До момента са потвърдени 90 870 случая на инфекция, от които 80 304 са в Китай, останалите 10 566 са в други страни. 2946 души са загиналите от инфекцията в Китай, а 166 - в други страни по света.

Китайските власти отчитат спад на новите случаи на заразени. В сряда са починали още 38 души, но спадът на заразяване е за трети пореден ден.

Новите случаи на коронавирус: намаляват в Китай, увеличават се в Европа

В Япония заразените вече достигнаха 1000 души. Починалите остават 12. Сред заразените само 59 души са в сериозно състояние - свързани с апарати за изкуствено дишане или настанени в отделения за интензивно лечение. По-голямата част от заболяването е сравнително леко, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Япония.

Сред заразените по-голямата част (706 души) са пътници и членове на екипажа на круизния кораб „Диамант Принцес“. Той е в пристанището на Йокохама на юг от Токио повече от месец. В неделя последната група членове на екипажа напуснаха кораба и евакуацията на хората на борда беше напълно завършена.

В американския щат Вашингтон нараснаха случаите на починалите до девет. Освен това са потвърдени 27 случая на заболяването, над 230 души са под наблюдение. По-рано беше съобщено, че властите в Ню Йорк са поискали допълнителни 40 милиона долара за борба с разпространението на вируса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама