Борисов обещал: Докато е премиер ще има пари за тютюнопроизводителите

11:23, 04 мар 20 / Политика 25 2034 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Докато е премиер Бойко Борисов пари за най-отрудените хора ще има. Това е обещал министър-председателят на тютюнопроизводителите в страната.

Днес по тяхно искане представители на конфедерацията на тютюнопроизводителите се срещнаха с премиера. Председателят на организацията Асен Кичуков изрази благодарност за няколко неща, които са се случили през миналата година.

Малко над 76 млн. лв. ще бъдат изплатени на тютюнопроизводители за 2019 г.

„През 2019 г. съвместно с правителството и Министерството на земеделието успяхме да извоюваме 3.2 млн. лв. за тютюнопроизводители, ощетени преди 10 години“, каза той.

Преходната национална помощ за 2019 г. са я получили два месеца по-рано, което ще подпомогне стартирането на новата кампания. „На срещата ни в Шумен получихме уверението, че докато Борисов е премиер пари за най-отрудените хора в България ще има винаги. Този въпрос беше поставен, както и бъдещата ОСП на ЕС за следващия програмен период“, добави Кичуков.

От своя страна премиерът обяви, че ангажиментът му към тютюнопроизводителите се изпълнява в пълен обем. „Продължаваме да работим по развитие на този сектор и тези трудолюбиви хора да бъдат възмездени за своя тежък труд“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама